Onderzoek naar plofkraken in Duitsland in Opsporing Verzocht

maandag 13 november 2017

Utrecht - Camerabeelden van de mogelijke daders van een viertal plofkraken, gepleegd in Duitsland, worden dinsdag 14 november getoond in Opsporing Verzocht. De beelden worden woensdag 15 november ook getoond in Bureau Hengeveld.

Op 25 juli vond er een achtervolging plaats vanuit Duitsland die eindigde met een crash op het Anne Frankplein in Utrecht. De politie zat achter een aantal plofkrakers aan die in Wesel een pinautomaat tot ontploffing bracht. Op 23 juni en op 9 juli werd er in Rheine een pinautomaat opgeblazen. Bij de plofkraak van 23 juni raakt(en) mogelijk één of meerdere daders gewond. Op 4 augustus bleef het bij een poging, dit keer in Rheine-Mesum.

 

In samenwerking met de politie in Duitsland onderzoekt de recherche deze vier plofkraken. Het vermoeden is, dat een zelfde dadergroep mogelijk verantwoordelijk is voor de vier kraken. De camerabeelden die getoond worden zijn onder andere van binnenin de bank en beelden van de politie.

Heeft u informatie over deze plofkraken? Bel dan met de opsporingstiplijn via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kan er contact worden gelegd met het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999. Online melden kan via onderstaand meldformulier of anoniem via M-online.

Opsporing Verzocht is dinsdag 14 november te zien om 20.30 uur op NPO1. Woensdag 15 november wordt bureau Hengeveld om 13.20 uur uitgezonden op RTV Utrecht, de uitzending wordt elk uur herhaald.

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zeist | 112 alarmeringen Zeist | Goedkoop Tanken in Zeist | Supermarkten in Zeist | Weerbericht Zeist